Ar gali išsimagnetinti magnetiniai durų užraktai?

Teoriškai gali. Tačiau paprastai taip nutinka tik su prastos kokybės pigiais užraktais. Jie kartais sugenda.
Sugesti gali ir dėl išsimagnetinusio liežuvėlio, ir dėl kitų priežasčių. Todėl pirmiausia reikia išsiaiškinti šią priežastį.

Jeigu užrakto liežuvėlis nebeprisitraukinėja prie plokštelės, esančios ant staktos, to priežastis gali būti atsiradęs per didelis plyšys tarp varčios ir staktos. Tokiu atveju tiesiog nepakanka magnetinių lauko, kad užraktas užsifiksuotų.
Taip pat užraktas gali sugesti dėl nekokybiškų vidinių mechanizmų. Kad rastumėte gedimą ir jį pašalintumėte, užraktą teks ardyti.

Jeigu užrakto gedimo priežastis visgi yra išsimagnetinimas, tai magnetą galima iš naujo įmagnetinti naudojant galingesnį magnetinio lauko šaltinį.
Abejoju, ar jūs turėsite įmagnetintoją su 10 kW galingumo ritėmis, bet rasti didelį ir galingą neodimio magnetą visai realu.
Magnetus reikia sudėti pritraukiančiomis viena prie kitos pusėmis ir suderinti jų centrus, o paskui užfiksuoti tokią padėtį nemagnetinėmis medžiagomis. Antraip įmagnetinimo metu magnetai persislinks vienas nuo kito. Šiam procesui prireiks dviejų valandų.

Ar gali išsimagnetinti magnetiniai durų užraktai?

FOTO ARCHIPRODUCTS

Reikia turėti omeny, kad magnetinio lauko donoras praras savo galingumą ir taps silpnesnis.

Jeigu magnetinis užraktas nustojo veikti tuo metu, kai durys buvo uždarytos, tai norint jas atidaryti, reikia pabandyti tarp liežuvėlio ir ant staktos esančios plokštelės prakišti medžiagą, kuri sudarytų kliūtį tarp magnetinių laukų, pavyzdžiui, plastikinę kortelę arba kažką panašaus. Tai turi padėti, jeigu gedimo priežastis mechanizmo viduje.
Perkant vidaus durų užraktus geriau rinktis žinomų, patikrintų gamintojų gaminius. Jų produkcija keliais eurais brangesnė, bet jūsų durys niekada neužstrigs ir jų nereikės laužti.
Todėl pirkdami duris visuomet domėkitės, kokios markės mechanizmai įeina į jų komplektą.

Norėdami sumažinti prekės kainą, kai kurie pardavėjai komplektuoja duris su nekokybiškais užraktais, kurie naudojimo metu pradeda strigti. Nesinorėtų, kad jūsų vaikas išsigąstų užsitrenkęs kambaryje arba kad jūs pavėluotumėte į lėktuvą, nes nesugebėjote atidaryti kambario durų.

Ar gali išsimagnetinti magnetiniai durų užraktai?

FOTO ARCHIPRODUCTS

Mes norime pagerinti jūsų gyvenimą