Ar galima apšiltinti įmontuotas išorines duris?

Jeigu kilo būtinybė pagerinti metalinių durų termoizoliacines savybes, tai padaryti galima keliais skirtingais būdais. Geriau, žinoma, panaudoti kompleksinį metodą.

Štai keli plieninių durų šiluminio pertvarkymo variantai.

1. Daugiausia dėmesio reikia skirti tam, kaip užpildyti varčios tuštumas. Galima nuimti vidinę apdailą ir izoliacinę medžiagą pakeisti labiau technologine, pavyzdžiui, mineraline vata arba ekstruziniu polistirenu.
2. Durų varčios kietumo skersiniai, pagaminti iš profilinių vamzdžių, vietomis gręžiami ir į tuštumas purškiama poliuretaninių putų. Taip neleidžiama atsirasti dideliems šalčio tiltams.
3. Panašiu būdu (per technologines angas) apšildoma stakta.
4. Keičiami sandarinimo kontūrai (tarpinės). Visos tarpinės tarnauja ribotą laikotarpį, po to sutrinka sandūros hermetiškumas ir vietomis prapučiamas oras. Taip pat reikia sureguliuoti durų furnitūrą, kad ji geriau prisispaustų.
5. Ant varčios montuojama masyvesnė apdaila. Kuo storesnės apdailos panelės, tuo blogiau jos praleidžia šaltį. Ypač sėkmingas šiluminiu atžvilgiu gali būti sprendimas – apsiuvui (apkalui) panaudoti odą (natūralią arba dirbtinę) ir sintepono arba porolono paklotą.

 

Mes norime pagerinti jūsų gyvenimą.