Ar galima priklijuoti veidrodį ant nematomų durų?

Nematomos durys – tai ankstyvo montavimo durys. Jos montuojamos prieš pradedant apdailos darbus, todėl visuomet perkamos skubotai, kad nebūtų uždelsta remonto pradžia.
Tiekėjai sandėliuoja tik standartines dažymui skirtas duris.

Nestandartinių matmenų durys, padengtos plėvele arba kitu dekoru, gaminamos tik pagal užsakymą, kurio teks laukti nuo 2 iki 4 mėnesių. Sumanūs pirkėjai įsigyja standartines gruntuotas duris ir rankiniu būdu priklijuoja ant durų varčios reikiamos spalvos baldų plokštę arba veidrodį.

Atsargūs pirkėjai prieš pirkdami užduoda mums klausimą: ar galima taip daryti? Į šį klausimą galima atsakyti ir „taip“, ir „ne“. Jeigu labai norite, galite pabandyti, be to, yra sėkmingų pavyzdžių, bet kartu yra ir nesėkmingų, todėl teks rizikuoti.

Reikia atminti, kad savarankiškai pakeistoms durims nesuteikiama gamyklinė garantija.
Durų stakta pagaminta pagal durų varčios storį, ir jeigu ant durų varčios priklijuojama kita medžiaga, tuomet durų storis didėja ir jos išsikiš iš staktos per kelis milimetrus. T. y. durys jau nebus vienoje plokštumoje su siena kaip buvo sugalvota kuriant konstrukcijos dizainą.

Dėl papildomo svorio durų geometrija gali iškrypti, išklypusios durys neužsidarys sandariai. Laikui bėgant medžiaga, priklijuota ne gamyklos sąlygomis, gali atsiklijuoti. Mes rekomenduojame atsižvelgti į išvardytus įspėjimus.

Jeigu visgi nusprendėte savarankiškai priklijuoti ant durų dekoratyvinę plokštę arba veidrodį, tuomet rinkitės parduodamas maksimaliai plonas ir lengvas medžiagas, kad neapsunkintumėte konstrukcijos.