Ar pasikliauti dizainerio rekomendacijomis renkantis duris?

Dizainerių paslaugos dabar labai paplitusios ir prieinamos, todėl daugelis jomis naudojasi. Dizaineris padės viską suplanuoti, nubraižys brėžinius ir sudarys kiekvieno darbo etapo planą, padės parinkti apdailos medžiagas pagal pasirinktą stilių, pateiks daug svarbių ir reikalingų patarimų. Dizainerio paslauga – tai labai geras ramstis darant remontą.

Tačiau dizaineris – tai ne panacėja nuo visų sunkumų. Kartais dizainerių projektai padaugina problemų ir atsiranda papildomų išlaidų, kurių galima būtų išvengti. Nors išankstinis dizaino paslaugos pozicionavimas žada, kad bus sutaupyta dėl klaidų, kurių padės išvengti profesionalas.

Ar pasikliauti dizainerio rekomendacijomis renkantis duris?

Klientai mano, kad dizaineris viską žino, moka ir juo galima aklai pasitikėti. Jis gi savo srities specialistas ir gauna pinigus ne šiaip sau.

Deja, tai ne visada atitinka realybę. Net prityręs dizaineris negali visko žinoti, jau nekalbant apie naujokus šioje srityje. Specialistas paprastai pasikliauna savo patirtimi ir anksčiau pasitaikiusiomis klaidomis. Stengdamasis išvengti jų pasikartojimo, jis pasirenka paprasčiausią algoritmą – nusiųsti klientą užsakyti apdailos medžiagą arba paslaugą į konkrečią įmonę, su kuria anksčiau nebuvo problemų. Iš vienos pusės, tai visiškai logiška, bet iš kitos pusės, klientas neturi jokio pasirinkimo. Rekomenduojamas tiekėjas gali siūlyti brangias prekes arba jo užsakymų terminai gali būti per ilgi, o kartais būna ir viena, ir kita.

Dizaineris nepanoro gilintis į buvusių problemų priežastis, o tiesiog pasirinko „neturintį problemų“ tiekėją. O jeigu šis tiekėjas dar ir moka honorarą už kiekvieną atvestą klientą, tai visai nėra prasmės sukti galvos dėl pardavėjų įvairovės.

Interjerų mados irgi egzistuoja, o dizaineris turi madingus šabloninius paruoštukus, kuriuos jis panaudoja visuose savo projektuose, taip sutaupydamas laiko ir jėgų. Užsakovai irgi nori neatsilikti ir gyventi šiuolaikiniuose interjeruose, todėl lengvai pasirašo po gražiu projekto sutarties paveiksliuku.

Norint nepermokėti ir per daug ilgai nelaukti tiekiamų medžiagų, reikia iš pat pradžių įdėmiai pasižiūrėti į projekto dizainą.

Kokios durys yra vizualizacijoje?

Durys iki lubų?

Jeigu taip, būkite pasirengę daug išleisti ir ilgai laukti užsakymo. Dėl sudėtingos tokių durų gamybos technologijos ir montavimo ne kiekvienas gamintojas imsis jų gaminti, todėl konkurencija šiame sektoriuje labai maža, o kainos ir terminai, atitinkamai, dideli.

Ar pasikliauti dizainerio rekomendacijomis renkantis duris?

Nematomos durys?

Šios durys brangesnės už įprastas duris. Be to, dar ir numatoma, kad durys bus nudažytos tokiais pačiais dažais kaip ir sienos, kad būtų sukurtas „nematomumo“ efektas. Tačiau durų nerekomenduojama dažyti sienų dažais, nes tai nepraktiška. Be to, dažytojai gali atsisakyti dirbti ne savo specializacijos darbą.

Užsakant kokybišką dažymą gamykloje pagal dažų kodą, reikia suprasti, kad atspalvis vis tiek truputį skirsis nuo sienų atspalvio. Šimtaprocentinis atitikimas techniškai neįmanomas.

Jeigu aplink nematomas duris numatomos faneruotos sieninės panelės, tuomet tai bus dar sudėtingesnė ir brangesnė konstrukcija.

Ar pasikliauti dizainerio rekomendacijomis renkantis duris?

Į sieną sustumiamos durys?

Tai durys, kurios nustumiamos į šoną ir slepiamos į specialiai padarytą nišą.

Tai labiausiai nevykęs durų variantas. Stumdomieji mechanizmai turi savybę lūžti, ypač jeigu neatsargiai eksploatuojami. Staigus smūgis gali sugadinti sistemą. Norint ją suremontuoti gali tekti ardyti sieną, o tai purvinas ir sudėtingas procesas.

Nestandartinių matmenų durys?

Dažnai dizaineriai siūlo montuoti 2 200–2 300 mm aukščio duris. Jos truputį didesnės už standartines ir sukuria aukštų lubų iliuziją. Tokias duris siūlo beveik visos vidutinio ir premijinio segmento parduotuvės. Dėl nestandartinių matmenų jos pabrangs maždaug 20–40 %.

Atvirkščiai atidaromos durys?

Šios durys gali būti storesnės už įprastas (40–65 mm) ir brangesnės. Jų trūkumas tas, kad atsidaro tokios durys tik 90 laipsnių ir sienos iš gerosios pusės  turi būti idealiai lygios.

Prieš sutinkant montuoti namuose anksčiau išvardytų rūšių duris, reikia įdėmiai įvertinti savo materialinius ir laiko išteklius. Jeigu jų nepakanka, tai prieš projektuojant geriau paprašyti dizainerio nesiūlyti šių variantų, o kurti interjerą su paprastomis standartinėmis durimis. Dabar parduodama daugybė modelių ir spalvų durų, kurios atitinka bet kokius poreikius.

Taip pat rekomenduojame savarankiškai įsitraukti į durų pirkimą, o ne patikėti šį darbą dizaineriui arba rangovui. Durys – nėra toks paprastas daiktas, kaip atrodo. Yra daug smulkių niuansų, dėl kurių viskas gali sutrikti. Niekas taip stipriai kaip namų savininkas nesuinteresuotas įsigyti gerą pirkinį.

 

Mes norime pagerinti jūsų gyvenimą.