Automatinis vidaus durų slenkstis

Automatinis slenkstis – naujas šiuolaikinis vidaus durų sprendimas

Automatinis vidaus durų slenkstis – technologijos naujovė durų furnitūros gamyboje. Išsitraukiančios slenksčio konstrukcijos veikimas paprastas: atidarant durų varčią slenkstis iš lėto ir tyliai pakyla, uždarant – iš lėto nusileidžia.

Automatinis vidaus durų slenkstis

Įprastas, klasikinis slenksčio variantas yra konstrukcija, kuri užtikrina, kad varčia sandariai priglustų prie kontūro. Slenkstis padeda pašalinti skersvėjus, apsaugo patalpą nuo patenkančio triukšmo, dulkių ir kvapų, o taip pat atlieka skiriamosios juostos funkciją tarp gretimų kambarių skirtingos faktūros grindų dangos. Slenkstis vizualiai sulygina grindų apdailos skirtumus.

Įmontavus vonios kambario durų slenkstį, bus sulaikoma šiluma ir neleidžiama garams pasklisti į kitas patalpas.

Turėdami tiek daug pranašumų, klasikiniai slenksčiai turi svarių minusų. Paprastai konstrukcija truputį iškyla virš grindų, todėl atsiranda pavojingų situacijų: už slenksčio lengva užkliūti, ypač pagyvenusiems žmonėms ir vaikams.

Iškilusi durų slenksčio konstrukcija ne visada atrodo gražiai, ji greitai susidėvi, susibraižo ir sutrūkinėja.

Mechaninis slenkstis – „už“ ir „prieš“

Skirtingai nei klasikinis, automatinis slenkstis neturi tokių minusų kaip pavojus susitraumuoti ir greitai susidėvėti. Be to, likusias apsaugines funkcijas jis atlieka puikiai.

Automatinio durų slenksčio konstrukcija užtikrina šiuolaikinį komforto lygį ir pasižymi šiais pranašumais:

  • puikiai išlaiko šilumą patalpoje, nes konstrukcija tvirtai priglunda prie grindų dangos;
  • užtikrina patikimą patalpos garso izoliaciją;
  • apriboja šviesos, dulkių, kvapų, garų patekimą į šalia esančias patalpas.

Automatinio durų slenksčio montavimas

Slenkstis tvirtinamas į specialiai apatinėje durų varčioje išpjautą griovelį nepakenkiant pačių durų dizainui.

Konstrukcinės automatinio durų slenksčio savybės

Slenkstis gaminamas iš aukštos kokybės aliuminio profilio, į komplektą įeina patikimos guminės sandarinimo juostos, į kurias įmontuoti tvirti spyruokliniai mechanizmai. Galinėje durų varčios dalyje įmontuojamas specialus mygtukas, kurį paspaudus paleidžiamas spyruoklinis mechanizmas. Spyruoklė išstumia guminę juostą, beje, mechanizmas veikia be jokio triukšmo.

Guminė sandarinimo juosta sandariai uždengia tarp durų varčios ir grindų esantį plyšį, kurio plotis gali būti nuo 5 iki 15 mm. Konstrukcija apskaičiuota maksimaliam ciklų skaičiui – 50 000 ciklų. Guminė sandarinimo juosta gaminama iš itin atsparios gumos, kuri nesideformuoja, yra atspari mechaniniams pažeidimams ir trinčiai.

Automatinį slenkstį galima tvirtinti montuojant bet kokias duris: aliuminines, PVC ir medines. Konstrukciją galima montuoti ant vienvėrių ir ant dvivėrių durų.

Mechaniniai slenksčiai tvirtinami ne tik ant gyvenamųjų, bet ir visuomeninių patalpų durų.

УМНЫЙ ПОРОГ ДЛЯ ДВЕРЕЙ | НОВАЯ ТЕХНОЛОГИЯ 2019 | Фирма "SEAL PROFESSIONAL"