Baltos durys interjere

Ilgą laiką durys atliko itin praktinę (taikomąją) paskirtį. Koncepcija pakito prieš kelis dešimtmečius, kai dizaineriai susimąstė apie jų kaip lygiavertės dizaino detalės potencialą. Turint tokį požiūrį baltos durys netikėtai tapo įdomios. Jų stiliaus apipavidalinimo galimybės gerokai lenkia kitų madingų atspalvių durų potencialą.

Pranašumai ir trūkumai

Parduotuvės siūlo bet kokių atspalvių duris, bet įspūdingas asortimentas neturi didelės įtakos, kam būstų savininkai teikia pirmenybę. Daugelyje šalių (tarp jų Skandinavijos pusiasalio šalyse ir Jungtinėse Amerikos Valstijose) baltos vidaus durys yra vis dar paklausios daugelio gyventojų.

Populiarumo priežastis slypi šiose baltos spalvos savybėse

baltos durys interjere

foto decorexpro.com

Universalumas

Spalva atrodo neutraliai, harmoningai dera su visais kitais atspalviais, tinka kaip fonas, apjungiantis dizaino elementus. Tai reiškia, kad baltos durys lengvai derinasi su bet kokiu įdomiu stiliumi. Net jeigu norėsis kambarį įrengti naujai, baltų durų keisti nebūtina.

Įvairovė

Balta spalva gali turėti dešimtis variacijų. Populiarūs ir šilti (pieno, kreminis, dramblio kaulo), ir šalti (pelenų, baltos drobės spalva, cinko) atspalviai. Daug pustonių atveria galimybes sudaryti spalvinius derinius.

Suvokimas

Baltas paviršius geriau už kitus atspindi šviesą, todėl kambarys tampa šviesesnis ir vizualiai erdvesnis. Šviesios konstrukcijos ypač tinka nedideliems kambariams, vonioms ir koridoriams su keliais įėjimais.

Praktiškumas

Kuo tamsesnis paviršius, tuo labiau ant jo matosi dulkės ir tuo dažniau teks tvarkytis. Ant šviesių paviršių dulkės matosi paskiausiai, todėl su skuduru lakstyti tenka mažiausiai.

baltos durys interjere

foto decorexpro.com

Šviesios durys turi ir akivaizdžių trūkumų

baltos durys interjere

foto decorexpro.com

Pagrindinis  – teplumas

Jeigu namuose yra mažų vaikų, durų varčia garantuotai bus papuošta pirštų atspaudais, šokolado, plastilino dėmėmis, o gal net ir jaunojo dailininko paveikslais. Nuolatinis plovimas vargina ir gali sugadinti durų išvaizdą.

Nereikalingos asociacijos

Kai kuriems žmonėms balta spalva tvirtai asocijuojasi su ligonine, kitiems atrodo per daug nuobodi, neskoninga. Tokie samprotavimai skatina rinktis sodresnes spalvas, bet jas sunkiau derinti.

Paįvairinti šviesios durų konstrukcijos dizainą padeda furnitūra ir kiti dekoro elementai. Pavyzdžiui, klasikinio stiliaus baltą durų varčią papuoš dailios rankenos su patina. Tokios durys taps savarankišku dekoro elementu.

Baltos durys – tai gražu 👍

 

Mes norime pagerinti jūsų gyvenimą