Baltos vidaus durys

Pastaruosius trejus metus mes registruojame baltų vidaus durų pardavimų augimą. Kasmet mėgstančiųjų šviesius minimalistinius ir klasikinius interjerus atsiranda vis daugiau ir daugiau. Matyt, mada užkrečiama. 😊

Parduotuvėse baltų durų asortimentas yra labai didelis. Tai emaliuotos durys ir durys, padengtos lukštu, – lygiu arba struktūruotu. O jau modelių įvairovės suskaičiuoti neįmanoma.

Žinoma, kuo didesnė pasiūla, tuo sunkiau pasirinkti. Tačiau tiesiai iš sandėlio galima nupirkti tik pačius populiariausius modelius, o visi likę gaminami pagal užsakymą ir reikia palaukti apie 2–3 mėnesius. Todėl tiems, kas skuba, pasirinkimas nėra itin didelis. Baltos spalvos atspalviai paprastai pateikiami dviem variantais – tai sniego baltumo spalva RAL 9016 ir pieno atspalvis RAL 9003.

Baltos vidaus durys

Mūsų pirkėjai dalijami į dvi kategorijas. Pirmajai kategorijai priklauso tie, kurie neužduoda jokių klausimų, tiesiog mato vitrinoje arba kataloge baltas duris ir apiformina užsakymą. Antroji kategorija – tai žmonės, kurie galvoja kelis žingsnius į priekį, todėl užduoda labai daug klausimų ir nepasitikėdami apvažiuoja miesto parduotuves ieškodami tinkamų durų.

Tačiau pagrindinių klausimų yra iš viso 3:

  1. Ar lengva prižiūrėti baltas duris?
  2. Kiek metų durys bus naudojamos ir ar jas galima bus laikui bėgant perdažyti?
  3. Kokios durys geresnės: emaliuotos ar padengtos lukštu (faneruotos)?

Asmeniškai aš žinau, kad skirtingi pardavėjai ir skirtingi gamintojai į šį klausimą atsako skirtingai. Jų atsakymai dažniausiai būna priešingi, todėl paprastam mirtingajam, kuris perka duris 1–2 kartus gyvenime, gana sudėtinga teisingai pasirinkti. Neaišku, kuo tikėti – pardavėju, interneto straipsniais, labiau patyrusiu kaimynu arba pasikliauti savo vidiniu balsu ir intuicija.

Baltos vidaus durys

Todėl nusprendžiau parašyti atsakymus „iš savo varpinės“, remdamasi daugiamete darbo durų srityje patirtimi ir mūsų pirkėjų grįžtamuoju ryšiu.

Baltas duris prižiūrėti paprasta. Pakanka drėgna šluoste nuvalyti dulkes ir kitus nešvarumus. Galima panaudoti muilą, jeigu dėmės uždžiūvo ir nenusivalo. Mes kas mėnesį taip valome duris savo ekspozicijoje ir dar nė karto jų nesugadinome.

Tačiau dėl eksploatacijos laikotarpio vienareikšmio atsakymo nėra.

Daug kas priklauso nuo naudojimo sąlygų. Vienų mūsų klientų durys po 10 metų atrodo kaip naujos, o kitų – po 5 metų jau būna niekam tikusios. Tvarkingi žmonės visus daiktus naudoja labai ilgai.

Į šį klausimą aš visuomet užduodu kontrklausimą: „O kiek metų jūs norite, kad durys jums tarnautų ir kodėl jas reikia perdažyti?“

Atsakymas būna standartinis: perdažyti reikia, kad atnaujintumėte natūralų susidėvėjimą ir pakeistumėte spalvą, jeigu reikia.

Taip, iš tiesų, į mus reguliariai kreipiasi seni klientai prašydami perdažyti kita spalva duris, kurias jie pas mus pirko prieš 10–12 metų. Mados keičiasi, spalvos nusibosta ir po tam tikro laiko norisi atsinaujinti ir viską pakeisti.

Perdažyti duris galima tik rankiniu būdu tiesiog angoje. Jeigu jas visai išmontuosite, nuvešite į dažyklą, o paskui vėl sumontuosite, šie darbai jums kainuos daugiau, nei įsigytos naujos durys. Juk perdažyti reikia ne tik durų varčią, bet ir staktą, apvadus. Greičiausiai kruopščiai demontuoti nepavyks ir kažkurios detalės bus sugadintos Todėl labai sunku rasti darbuotojus, kurie sutiktų atlikti tokį kvailą darbą. Šiuo metu išvis darbo rankų trūkumas.

Baltos vidaus durys

Galima perdažyti duris savo rankomis, bet aukštos kokybės greičiausiai nepavyks pasiekti.

Jeigu jūs perkate baltas duris visam gyvenimui ir keisti jų nesiruošiate, tuomet dar reikia žinoti, kad balta spalva laikui bėgant geltonuoja. Kai kurie dažai keičia atspalvį po vienerių dvejų metų, kai kurie – po ilgesnio laikotarpio. Todėl jeigu jūs principingai norite, kad atspalvis nesikeistų, tuomet geriau rinktis šiltus dramblio kaulo arba kreminius atspalvius, iš šaltų – pilkus atspalvius. Dažų pigmentas padeda vizualiai paslėpti pasikeitusią spalvą.

Baltas ekolukštas laikui bėgant irgi truputį pagelsta, todėl geriau pasirinkti tokius atspalvius kaip kapučino arba bianko, kad to išvengtumėte.

Lyginant tokias dangas kaip ekolukštas ir emalis, tai aš galiu vienareikšmiškai pasakyti – kokybiškas lukštas labiau atsparus nei dažai. Dažytą paviršių lengviau galima nuskelti arba įbrėžti.

Tačiau lukštas po ilgo laiko gali atšokti. Viskas priklauso nuo klijų kokybės ir medienos žaliavos, kurie buvo naudojami gaminant duris, o galbūt ir nuo kitų faktorių, nesusijusių su gamyba.

Visgi taip nutinka labai retai. Per pastaruosius 10 metų mes turėjome tik 2 tokius atvejus. Beje, abu klientai – iš pradžių vienas, o po dviejų savaičių kitas – kreipėsi dėl remonto. Atrodė kaip kažkokia mistika. Šio perkės ženklo durų mes jau seniai neparduodame, bet suremontuoti mums jas pavyko.

 

Mes norime pagerinti jūsų gyvenimą.