Madingos vidaus durys

 

„Mada – tai paskutinis etapas prieš blogą skonį.“

Karlas Lagerfeldas

 

Pastebėjau, kad šiais laikais žmonės, kaip niekad, seka mados tendencijas apdailos ir remonto sferoje.

Jeigu anksčiau žmogus, perkantis duris, kreipdavo savo dėmesį tik į kainą, spalvą ir kokybę, ir rinkosi iš to, ką rado, dabar durys yra renkamos ar net gaminamos pagal tam tikrą dizainerio mintį.

Dar prieš keletą metų masinės gamybos durys tenkino apie 80 proc. pirkėjų, dabar masinė durų gamyba patenkina ne daugiau, kaip 50 proc. rinkos poreikių, o gal net ir mažiau.

Dėl naujų paklausos tendencijų, didieji durų fabrikai pasikeitė ir pradėjo dirbti „durų ateljė“ režimu. Modelių ir spalvų asortimentas skaičiuojamas ne dešimtimis, o šimtais. Gan paklausūs yra ekstravagantiški ir net keisti modeliai. Durų dydžiai irgi gali būti įvairūs.

Natūralu, kad durys, pagamintos pagal individualų užsakymą, kainuoja žymiai daugiau, nei standartiniai variantai, tačiau tai netrikdo pirkėjų susidomėjimo.

Tiesą pasakius, per visą gyvenimą dar nesu mačiusi tokios durų bakchanalijos.

Apie ką aš čia kalbu?

Mada pas mus ateina iš senosios Europos

Tokiose šalyse, kaip Vokietija, Prancūzija, Austrija ir kt. ekonominis lygis yra žymiai aukštesnis, negu Lietuvoje. Statistikos duomenimis, ekonomiškai išsivysčiusiose šalyse remontas namuose yra daromas kas 3-5 metai. Tada būtinai yra keičiamos vidaus durys, nepriklausomai nuo jų būklės. Išmetami beveik nauji langai ir durys. Egzistuoja net verslininkai, kurie tai surenka ir veža į Baltijos šalis ir čia visą tai parduoda.

Mados Europoje keičiasi kas 5 metai, o durys Lietuvoje keičiamos – apytiksliai kas 10 metų.

Ar prisimenate tuos durų modelius iš serijos pavadinimu „Fantazija“?

2009-2012 metais jos buvo parduodamos labai sparčiai, lyg karšti pyragėliai. Ir tik dabar jas pradėjo keisti naujomis, nors durų mada pasikeitė dar 2013-2014 metais.

Vadinasi, 7 metus žmonės gyveno visiškai pasenusiame interjere, jį reikia atnaujinti.

Šios durys pasižymėjo ne tik madingu dizainu, bet ir žema kaina, ko negalime pasakyti apie šiuolaikinius madingus variantus.

Bus labai apmaudu, jeigu po 5 metų nuo pirkimo dienos durys už 500 EUR taps nemadingos, lyg 2009 metų durys „Saliutas“.
Madingos vidaus durys

Būtent todėl mes rekomenduojame savo pirkėjams rinktis klasikinių durų modelius, kurie atrodo moderniai ir dešimtmečiais, negu vadinamosios „vienadienės“ durys.

 

Mes norime pagerinti jūsų gyvenimą