Esminė klaida, daroma perkant duris

 

„Jūsų, žinoma, niekas neskubina. Tačiau gal galite greičiau.“
Šerlokas Holmsas

Perkant duris paprastai daug dėmesio skiriama modelio, spalvos ir durų konstrukcijos pasirinkimui. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad tai yra svarbiausia. Reikia labai įdėmiai išnagrinėti asortimentą, charakteristikas, ir jau tuomet tikrai neapsiriksite.

Mažai kas susimąsto, kad galima pasirinkti labai geras duris, bet paskui jas sugadinti montuojant arba po to.

Vidinė patalpos apdaila – ilgas ir daug pastangų reikalaujantis darbas. To proceso metu tenka spręsti daug organizacinių ir techninių klausimų, taisyti savo klaidas arba pasamdytų darbuotojų klaidas.

Kai kuriems žmonėms neatlaiko nervai, kai griūna visi planai, o darbų pabaigimo terminai vis atidedami ir atidedami.

Norisi greičiau baigti remontą, nemokėti už prastovas darbuotojams arba sustingti neveiklume laukiant medžiagų. Ir tuomet į galvą šauna „nuostabi“ idėja – sutrikdyti darbų eiliškumą. O visų pirma – įstatyti duris, kai dar nepaklotos grindys, nenudažytos arba plytelėmis neišklijuotos sienos.

Savo klientus mes visuomet atkalbinėjame tai daryti, bet jie mūsų neklauso ir laikosi savo nuomonės. 90 % atvejų sutrikdžius darbų eiliškumą baigiasi sugadintomis durimis arba kitomis problemomis, dėl kurių tenka turėti papildomų išlaidų.

Vadovaujantis statybos normomis, gyvenamosiose patalpose santykinis oro drėgnis neturi viršyti 60 %. Daugelis dekoratyvinių apdailos medžiagų, tarp jų ir durys, pagaminti atsižvelgiant į šį rodiklį.

Esminė klaida, daroma perkant duris

Jeigu patalpoje dirbama su skystais statybiniai mišiniais, tai drėgnis gali viršyti šį rodiklį, o reiškia durys sugers perteklinę drėgmę ir galės deformuotis. Todėl nerekomenduojama montuoti durų, kol nebus suklijuotos plytelės, nutinkuotos ir nudažytos sienos, išklijuoti tapetai ir išdžiovinta patalpa.

Be to, durys gali būti išteptos dažais arba statybinėmis dulkėmis atliekant išvardytus nešvarius darbus. Statybinės dulkės giliai įsigeria į korėtą durų struktūrą ir išplauti jas paskui labai sunku.

Po to, kai durys jau sumontuotos, būna sunkiau kloti grindis, nes tenka jas pjauti, kad gražiai apeitumėte durų staktą. Ne visi meistrai moka tai daryti gerai. Pasiteisindami sako, kad jiems trukdo durys. Galiausiai nukenčia estetika tose vietose, kur durų stakta susijungia su grindimis.

Kuo daugiau darbų daroma patalpoje po to, kai durys jau būna sumontuotos, tuo daugiau tikimybės, kad jos bus apdaužytos arba kitaip pažeistos.

Todėl mes primygtinai rekomenduojame neskubinti įvykių ir trikdyti apdailos darbų eiliškumo. Durys montuojamos pačios paskutinės, kai patalpa išvalyta nuo dulkių ir šiukšlių, išvėdinta ir išdžiovinta. Sumontavus duris belieka tik pritvirtinti grindjuostes.

 

Mes norime pagerinti jūsų gyvenimą