Juodos durys

„Juodos durys yra elegancijos ir stiliaus simbolis. Jos sukuria tvirtumo ir rafinuotumo įspūdį,
suteikia namams ypatingo patrauklumo.”

– Vera Wang

Iš pradžių mane net stebino mūsų pirkėjų užklausos dėl juodų durų. Dabar mes nuolat gauname užsakymus, kad perdažytume duris juoda spalva, nes tai jau tapo norma.

Tačiau neseniai aš perskaičiau, kaip vienas dizaineris išaukštino juodų durų grožį. Aš, beje, negalvojau ir apie tai, kad lubas irgi galima nudažyti juodai.

Dabar aš jau nemanau, kad juodos durys – tai kažkas radikalaus. Pažvelkite į šias nuotraukas, ir – kas ten žino – galbūt ir jūs tapsite tokio dekoro gerbėjais.

  1. Jos prabangios

Juodos durys atrodo elegantiškai. Baltos durys suteiktų šiam prieškambariui kaimišką žavesį, bet, kai durys juodos, jūs iškart gaunate efektą „netekau žado“.

Juoda spalva akimirksniu duris interjere iškelia į pirmą planą.

Juodos durys

  1. Jos puikiai apjungia visus juodus akcentus

Jeigu kambaryje yra dar kažkas juodo, tai durys, kartodamos šią spalvą, suteikia „paveikslui“ užbaigtumo.

Juodos durys

  1. Jos padeda daiktams „išnykti“

Tarkime, jūs nenorite, kad durys prikaustytų žvilgsnį. Na, pavyzdžiui, jeigu kalbama apie nuobodų modelį. Juoda spalva puikiai slepia daiktų trūkumus. Dėl to jūs tiesiog jų nepastebėsite.

Juodos durys puikiai atrodo gana erdviose patalpose, bet ne ribotoje erdvėje su keliomis durų angomis. Ten jos gali sukurti chaoso pojūtį.

Juodos durys

  1. Jos atlieka rėmo funkciją

Jūs pastebėjote, kad paveikslai atrodo geriau, jeigu jie įrėminti? Vadovaujantis tokia pačia logika galima apiforminti bet kurį vaizdą (pavyzdžiui, į gatvę arba iš vieno kambario į kitą), naudojant kontrastinius rėmus.

  1. Jos niveliuoja „juodąsias skyles

Jeigu jūs turite židinį, kurio beveik niekada neužkuriate, o virš jo – tamsus paveikslas arba didelis plokščiaekranis televizorius, tuomet juodos durys padės sušvelninti šių didžiulių juodų tuštumų efektą.

  1. Juoda spalva – tai visuomet ekskliuzyvas

Norite, kad nebrangios MDF durys atrodytų „kaip už milijoną“? Jūs jau suprantate, ką reikia daryti. Nudažykite jas juoda spalva.

  1. Ant juodų durų nesimato pirštų atspaudų

Kiek kartų jums teko plauti aplink durų rankeną esančias dėmes? Juodos durys, žinoma, neatstumia purvo, tiesiog tamsiame fone jo beveik nesimato.

  1. Jos nubrėžia kryptį

Juodos durys – kaip taškas sakinio pabaigoje. Jis žymi ilgo koridoriaus pabaigą ir kartu nubrėžia aiškią kryptį.

  1. Jos puikiai dera su tamsiomis grindimis

Baltos durys šiuo atveju atrodytų neblogai. Tačiau man patinka, kaip juodos durys pabrėžia šios patalpos charakterį.

Jos taip pat neįkyriai užsimena apie tai, kad už jų esantis kambarys – ypatinga vieta. Jeigu jūsų namuose nėra aiškių ribų tarp privačių ir visuomeninių zonų, juodos durys padės išlaikyti smalsius lankytojus tam tikru atstumu.

  1. Jos suteikia kambariui blizgesio

Bet kuriam interjerui ne pro šalį būtų nors lašelis kažko blizgaus, ypač jeigu jis dekoruotas neutraliomis spalvomis ir jame daug faktūrinių detalių. Veidrodis – pirma, kas mums šauna į galvą. Antras variantas – blizgančios juodos durys.

Juodos durys

  1. Su jomis lubos atrodo aukštesnės

Kontrastiniai deriniai kuria stebuklus. Siauros juodos durys atrodo aukštesnės, nei yra iš tiesų, ir, atitinkamai vizualiai, didina lubų aukštį. Todėl juodos durys itin pergalingai atrodo patalpose su žemomis lubomis.

Juodos durys