Kuo gruntuoti ir dažyti nematomas duris (invisible)

Nudažyti nematomas duris savo rankomis – tai galimybė ne tik sutaupyti, bet ir suteikti gaminiui spalvą, idealiai derančią prie patalpos interjero. Šį uždavinį galite išspręsti savarankiškai, jeigu laikysitės dažymo technologijos.

foto milcasastore.com

Kuo gruntuoti?

Prieš dažant durys gruntuojamos akrilo arba poliuretano gruntu. Nerekomenduojama naudoti vandens pagrindo medžiagų, kurios kartais deformuoja (durys išbrinksta, pakeičia geometriją) dažomas vidaus duris.

Kokius dažus naudoti?

Kai durys bus nugruntuotos ir išdžiovintos, galima pradėti jas dažyti. Dažai irgi turi būti poliuretaniniai arba akriliniai (atitikti pasirinktą gruntą). Tokiu atveju viršutinis sluoksnis neišbluks ir nepašviesės, o jūs galėsite plauti duris drėgna kempinėle arba šluoste.

Kuo gruntuoti ir dažyti duris?

Dažomos nematomos durys įvairiais būdais, bet patogiausia:

  • voleliu (greitas būdas, taupomas gruntas (dažai), palyginti su purškiamuoju būdu);
  • teptuku (juo patogu dažyti išgaubtas durų varčios dalis).

Paruošiamieji darbai

Prieš dažant MDF duris paviršių reikia paruošti ir atlikti kai kurias tarpines operacijas. Visus darbus rekomenduojama atlikti esant 18–28 oC temperatūrai ir 50–80 % santykiniam oro drėgniui. Santykinis drėgnis pačios durų medžiagos turi neviršyti 8–14 %.

Visos dažomos detalės, dažymo įrankis ir dažai turi būti aplinkos, kurioje bus atliekami darbai, temperatūros. Taigi, jeigu durys arba dažai iš šalto sandėlio pateko pas jus į šiltą butą, jie turi sušilti.

Prieš dažant medieną arba MDF gruntą ir dažus rekomenduojama perfiltruoti su filtru, kuris sulaiko 50–100 µm dydžio daleles. Ypač svarbu perfiltruoti medžiagas prieš tepant paskutinį sluoksnį ir sukuriant blizgų poveikį. Jeigu filtruoti dažai buvo laikomi daugiau nei dvi savaites, prieš dažant juos reikės perfiltruoti iš naujo.

Dažymo technologija

Naudojant volelį arba teptuką tepamas pirmas grunto sluoksnis, reikės palaukti 15–20 minučių, kol jis išdžius. Kai gruntas įsigers, paviršius atrodys kaip netolygiai nudažytas, todėl reikės užtepti antrą sluoksnį. Kai išdžius antras grunto sluoksnis, jūs pastebėsite ant varčios paviršiaus smulkiausius plaukelius. Paviršių reikia nušlifuoti naudojant keturbriaunę švitrinę kempinėlę 96x69x26 mm dydžio ir nuo P60 iki P320 grūdėtumo.

Dabar galima tepti pirmą dažų sluoksnį, o jam išdžiūvus tepamas antras. Kai dažai visiškai išdžius, durys bus paruoštos montuoti ir eksploatuoti.

Красим дверь - невидимку АБН

 

 

Mes norime pagerinti jūsų gyvenimą