Loft stiliaus durys

Industrinis interjero dizaino stilius jau tvirtai įsigalėjo tarp pačių paklausiausių. Ne visiems tenka gyventi loftuose, įkurtuose vietoje senų fabrikų ir sandėlių, bet yra daugybė būdų papildyti interjerą stilingais elementais ir suteikti patalpai urbanistinį vaizdą, rašoma Freshome.

Pats paprasčiausias būdas sukurti industrinę iliuziją – panaudoti pramonines medžiagas. Betonas – akivaizdžiausias pasirinkimas. Pastaruosius mėnesius mes tapome liudininkais, kaip ši medžiaga išpopuliarėjo kuriant interjerų dizainą. Daugelis dizainerių dabar aktyviai naudoja betoną kaip pagrindą įgyvendindami gana netikėtus ir neįprastus sprendimus, ir, rodos, šiai medžiagai nėra nieko neįmanoma.

Betoniniai šviestuvai tapo pastarųjų sezonų hitais net kelių dizainerių, kurie juos naudoja kurdami minimalistinį apšvietimą, darbuose.

Rodos, baldai negali būti pagaminti iš betono – ši medžiaga tvirta ir kieta, ir sėdėti ant jo gali būti nekomfortiška. Tačiau tai nesustabdė jaunų dizainerių, kurie siūlo visą seriją neįprastų baldų, pagamintų būtent iš betono.

Susiūtas betonas – pramoninio dizaino kūrėjo Floriano Šmido (Florian Schmid) projektas. Dizaineris naudoja revoliucinę medžiagą, kurios pagrindą sudaro betonas. Taip sukuriamos tvirtos kėdės, kurias galima naudoti ir patalpose, ir lauke.

Dar vienas įdomus Floriano Kaliu (Florian Kallus) betono naudojimo baldų gamyboje pavyzdys – kubai, skirti daiktams laikyti. Jų išskirtinumas – papildoma vidinio šono medinė apdaila, kad sušvelnintų betono grubumą.

Švedų dizaineris Johanas Forsbergas (Johan Forsberg) eksperimentavo su betonu kurdamas visą seriją gaminių. Dirbdamas su sienų dekoro elementais, laikrodžiais ir stalais, jis sukūrė naują minimalistinių ir šiuolaikinių interjerų dizaino kalbą.

 

Net sienų apdailą palietė šis betono apsėdimas. Danielis Ogasianas (Daniel Ogassian) sukūrė betoninių plytelių dizainą, kuris dėl savo regimų ir liečiamų potyrių suteikia galimybę kurti gana rafinuotus interjerus.

Na ir kaipgi be betoninės vonios. Vonia Glass Idromassaggio pagaminta iš betono DuctaIR, dizaineris – Džidži Rosis (Gigi Rossi).

Loft stiliaus durys

Betono danga yra aktuali dengiant ja vidaus duris. Tai susiję ir su durimis su paslėpta stakta, ir su paprastomis vidaus durimis.

Loft stiliaus durys

Anksčiau mėgstančiųjų kadaise naują „lofto“ stilių niekas nesuprato. Madingi buvo rafinuoti, turtingi interjerai, parodomoji prabanga, klestėjimas. Ir staiga tapo madingas niokojimas.

Vienas iš būdų suteikti patalpai urbanistinių natų yra „lofto“ stiliaus durys – tai įvairūs „betono“ atspalviai. O jeigu kontrastine spalva išskirsite šalia durų esančią dalį sienos, tuomet interjeras nebus nuobodus, nes durys nesusilies su sienomis. Toks „lofto“ stiliaus lankstumas suteikia galimybę stebuklingai pakeisti įprasto tipinio būsto interjerą ir net efektingai panaudoti tam tikrus buto trūkumus (jeigu tokių yra). Mūsų durų asortimente yra ir tamsūs, ir šviesūs „betono“ atspalviai.