Vonios kambario durys

Iš mūsų pirkėjų aš labai dažnai girdžiu klausimą: „O kokios durys tinka vonios kambariui?“. Arba „Ar jūs turite drėgmei atsparias vonios kambario duris?“.

Privačiai naudojamos vidaus durys apskritai neskirstomos pagal paskirtį – vonios, miegamojo arba svetainės. Todėl bet kokios durys tiks ir vonios kambariui. Remiantis statybos normomis, santykinis oro drėgnis gyvenamojoje patalpoje neturi viršyti 65 %. „Oro drėgnis“ – vandens garų kiekis ore. Jų nuolat ten yra, nepaisant metų laiko ir temperatūros.

Kad oro drėgnis nebūtų didesnis nei 65 %, pastatuose įrengiama apgalvota ventiliacijos sistema. Senuose pastatuose ventiliacija kartais būna nekokybiška, tokiais atvejai rekomenduojama dažniau atidaryti vonios kambario duris ir stebėti, kad grindys ir sienos visuomet būtų sausos. Kitaip patalpoje netrukus atsiras pelėsis, o norint jo atsikratyti, teks daryti remontą.

Visos vidaus durys gaminamos atsižvelgiant į statybos normas. Palaikant patalpose reikiamą mikroklimatą, durys nesideformuos ir neišsiklaipys.

Jeigu jums dėl tam tikrų priežasčių nepavyksta laiku vėdinti vonios kambario ir džiovinti rankšluosčių, ir drėgmė visgi kaupiasi, mes rekomenduojame į durų varčią įmontuoti specialias ventiliacijos groteles. Papildoma ventiliacija gali išspręsti problemą.

Vonios kambario durys

foto icdself.cpm

Iš kur tuomet atsirado sąvoka „drėgmei atsparios durys“?

Kai kuriems durų paviršiams netinka, kai jie valomi šlapiu skuduru. Tokie paviršiai būna pagaminti iš celiuliozės, natūralaus arba pusiau natūralaus lukšto fine-line tipo. Kartais net storas sluoksnis lako negali apsaugoti dekoratyvaus durų paviršiaus nuo agresyvaus trynimo, ir durys praranda savo pirminę išvaizdą.

Paprastai taip durys plaunamos viešuosiuose pastatuose, kuriuose lankosi daug žmonių: viešbučiuose, mokymo arba gydymo įstaigose. Namų sąlygomis durų niekas neištepa taip, kad jas reikėtų trinti šlapiu skuduru, suvilgytu valikliu. Nuo jų pakanka periodiškai nubraukti dulkes ir nešvarumus nuvalyti drėgna servetėle.

Todėl atsparumas drėgmei neturi nieko bendra su vonios kambariu. Bet kokios patalpos durys gali būti išteptos. Drėgmei atsparios durys gaminamos iš kompozicinių medžiagų arba dengiamos storu plastiku.

Jeigu jūs šeimoje turite mažų vaikų, tai greičiausiai jie periodiškai teps duris rankomis arba flomasteriais, bet tai nereiškia, kad jums į kambarius reikia pirkti specialias kompozicines duris.

Dabar parduodama daug įvairių durų, kurių paviršius lengvai plaunamas ir yra atsparus drėgmei. Tai emaliuotos MDF durys arba durys, padengtos ekolukštu.

Jas galima montuoti į bet kokius kambarius ir net į durų angą, kuri jungia namą su garažu.

 

Mes norime pagerinti jūsų gyvenimą