Išmaniosios durų rankenos

                                               „Technologijos nepakeis žmogaus, bet protingi sprendimai
gali padaryti gyvenimą komfortiškesnį ir saugesnį”.

                                                                            — Satya Nadella, kompanijos
„Microsoft“ generalinis direktorius

 

Išmaniosios durų rankenos. Patogumas ir pranašumai – mūsų rankose

Nuolat modernėjančių technologijų pasaulyje elektroninės durų rankenos tampa vis populiaresnės dėl savo patogumo ir funkcionalumo. Šios rankenos gali būti įdėtos ir į gyvenamųjų namų bei butų išorines, ir į vidaus duris, ir į komercinių patalpų duris. Jos siūlo daugybę pranašumų, darydamos žmonių gyvenimą lengvesnį ir saugesnį.

Išmaniosios durų rankenos

Vienas iš esminių elektroninių durų rankenų pranašumų yra galimybė atverti duris nuotoliniu būdu

Dėl šios funkcijos nekilnojamojo turto nuomotojai gali leisti patekti į jų būstą be būtinybės susitikti su klientais, kad perduotų jiems fizinius raktus. Vietoj to jie gali generuoti laikinus arba vienkartinius atrakinimo kodus, kurie gali būti nusiųsti klientui elektroniniu paštu arba telefono žinute. Tai ne tik patogu, bet ir didina saugumo lygį, nes kodai gali būti pakeisti arba atšaukti bet kuriuo metu.

Dar vienas elektroninių rankenų pranašumas yra tas, kad galima sukurti unikalius kiekvieno šeimos nario arba bendradarbio patekimo kodus. Tuomet išnyksta būtinybė turėti tradicinius fizinius raktus ir išvengiama galimybės juos pamesti arba pasidaryti kopiją. Be to, elektroninės rankenos gali būti integruotos su kitomis išmaniųjų namų sistemomis, suteikdamos jums galimybę kontroliuoti priėjimą ir stebėti durų būklę per mobilųjį priedą arba valdymo skydelį.

Kai kurios išmaniosios durų rankenos siūlo galimybę atlikti biometrinę autentifikaciją, t. y nuskenuoti pirštų atspaudus arba atpažinti veidą. Tai suteikia dar daugiau saugumo, nes patekti prie durų gali tik įgalioti asmenys.

Išmaniosios durų rankenos. Patogumas ir pranašumai – mūsų rankose

Tačiau, be daugybės pranašumų, elektroninės durų rankenos taip pat turi tam tikrų trūkumų

Pirmiausia, šioms rankenoms, kad jos veiktų, reikalinga elektros energija. Jeigu elektros energijos tiekimas sutriks dėl kokių nors trikdžių arba nebus atsarginio energijos šaltinio, atrakinti duris bus sudėtinga arba neįmanoma. Norint iš anksto numatyti tokias situacijas, daugeli išmaniųjų rankenų siūlo alternatyvius patekimo būdus, tokius kaip fizinis raktas arba naudoti kodus iš mechaninio disko.

Elementai elektroninėse rankenose paprastai tarnauja labai ilgai, tačiau visgi gali prireikti juos reguliariai keisti.

Dar vienas trūkumas yra potencialus pažeidžiamumas dėl vykdomų kibernetinių atakų. Kadangi elektroninės rankenos veikia naudodamos programinę įrangą ir jungiasi prie interneto, yra galimybė nesankcionuotai patekti arba įsilaužti į sistemą. Kad būtų išvengta tokių problemų, rekomenduojama rinktis rankenas, pagamintas žinomų ir patikimų prekių ženklų, kurie užtikrina aukštą saugumo lygį ir nuolat atnaujiną programinę įrangą, kad būtų pašalinti pažeidimai.

Renkantis išmaniojį durų rankeną, svarbu pirmenybę teikti žinomiems prekių ženklams, kad išvengtumėte nuostolių ir nemalonumų, susijusių su nekokybišku pirkiniu. Patikrinkite gamintojo reputaciją, prieš priimdami galutinį sprendimą ištyrinėkite atsiliepimus apie produktą ir reitingus. Tai suteiks jums galimybę gauti aukštos kokybės ir patikimą produktą, kuris tarnaus jums ilgus metus.

Apskritai elektroninės durų rankenos siūlo daugybę patogumų ir pranašumų ir privatiems asmenims, ir komerciniais tikslais. Jos gerina saugumą, užtikrina lankstumą valdant durų atidarymą ir šalina būtinybę turėti fizinius raktus. Tačiau įsigyjant tokį prietaisą reikia būti dėmesingam ir rinktis patikimą gamintoją. Atsižvelgiant į šias rekomendacijas, elektroninė durų rankena taps patikima ir patogia pagalbininke užtikrinant saugumą jūsų namams arba verslui.

Išmaniosios durų rankenos. Patogumas ir pranašumai – mūsų rankose

Išmaniojo saugumo metodo istorija

XIX a. pradžioje Prancūzijoje atsirado elektroninės durų rankenos prototipas. Žymus prancūzų fizikas ir išradėjas Antoine Henri Becquerel (išstudijavęs radioaktyvumo fenomeną) sukūrė elektrinę durų rankeną, kuriai atidaryti ir uždaryti buvo naudojamas elektrostatinis laukas. Nors ši rankena labai neišpopuliarėjo, tai buvo svarbus žingsnis vystantis išmaniosioms durų sistemoms.

Elektroninės durų rankenos iš esmės gerina mūsų gyvenimą, suteikdamos patogumo, saugumo ir inovacinių galimybių kontroliuojant patekimą į mūsų namus ir patalpas.