Paroda Čikagoje: dizaineriai senoms durims padovanojo naują gyvenimą

 

Renginio organizatoriai – Amerikos antikvarinio meno meka „Architectural Artifacts“ – surinko geriausius dizainerius, dailininkus ir architektus turėdami neįprastą tikslą: vintažines duris paversti baldu arba aksesuaru.

Visi eksponatai buvo parduodami interneto aukcione, o surinktos lėšos atiteko labdaros organizacijai „Chicago house“, padedančiai nepasiturintiesiems.

Toliau pateikiami patys įdomiausi aukcione išstatyti darbai.

  • Stelažas su metaliniais intarpais ir stiklu kažkada buvo senos durys. Autorius: Mitchell Channon.
  • Durys, padengtos aukso folija ir 13 grandinėlių su raktais. Tačiau tik vienas raktas tinka spynai. Kompozicija simbolizuoja savęs paieškas gyvenimo kelyje. Autoriai: komanda „KithcenLab“.
Durys

Stelažas ir durys, padengtos aukso folija

  • Renginio „Architectural Artifacts“ šeimininkai pristatė antikvarines geležines duris iš Argentinos. Į angą įmontuotas veidrodis su užrašu „Susitaikyk su savo senatve“.
  • Įmonė „Jamesthomas“ pateikė vintažines kantri stiliaus su sodo akcentais duris-triumo.
Durys triumo

Geležinės durys ir triumo

  • „Olson Design“ grupės pagamintas art deco stiliaus klubinis fotelis su velveto apdaila ir žalvarinėmis detalėmis.
  • Prašmatni „Kohler“ vonia. Ji patalpinta ant podiumo iš medinių blokelių ir auksinio žalvario juostelių, aprėmintų juodu lakuotu rėmu. Dizaineris Emily Mackie.
durys fotelis

Fotelis ir vonia

Štai koks įvairus būna dizainas. Suteikti įprastoms medinėms durims antrąjį gyvenimą gali ne tik profesionalūs dizaineriai. Kiekvienas, norintis papuošti savo namus ir suteikti jiems individualumo, gali atlikti šiuos kūrybinius darbus.

Tereikia tik pradėti ir negalėsite sustoti!