Paslėpto montavimo durys ir klaidos, kurios pasitaiko jas perkant

Nematomos durys padeda įgyvendinti neįprastas dizainerių idėjas ir išskirti šiuolaikinį interjerą.

Tokių konstrukcijų pranašumai

Minimalizmo estetika
Nematomos durys neturi apvadų ir tradicinės staktos. Jos susilieja su interjeru ir tampa nematomos, tačiau kartu yra funkcinė jo dalis.

Nestandartiniai dydžiai
Aukštos nematomos durys vizualiai praplečia erdvę, o mažos konstrukcijos maskuoja įėjimą į drabužinę arba tamsųjį kambarėlį.

Apdailos variacijos
Varčios paviršius gali būti padengtas lukštu, emaliuotas, gruntuotas arba būti be dangos. Gruntuoti ir niekuo nepadengti modeliai skirti tiems, kas nori apdailą atlikti patys. Tokias varčias galima nudažyti sienų spalva, apklijuoti tapetais arba papuošti dekoratyvinėmis plokštėmis.

 Trūkumai:

Ankstyvas montavimas
Nematomos durys montuojamos tuomet, kai sienos dar nebūna galutinai dekoruotos, kai patalpa dar būna remontuojama. Norint sėkmingai jas įstatyti svarbu, kad sienos būtų lygios. Jeigu grindys dar nepaklotos, reikia žinoti jų aukštį.

Nematomumo efektas yra tik iš vienos pusės
Paslėptos durys susilieja su siena tik iš vienos pusės.

Santykinai didelė tokių durų kaina.

Dažniausiai daromos klaidos montuojant nematomas duris

Pirmoji ir esminė klaida – įmontuotos durys nudažomos sienoms skirtais dažais.

Sienų dažai naudojami, kad durys susilietų su siena ir neišsiskirtų spalva bei dangos šiurkštumu.
Durys – nėra sienos, prie kurių beveik niekada nesiliečiama. Durimis naudojamasi, jos nuolat liečiamos rankomis. Sienų dažai greitai nusitrina, į duris įsigeria odos riebalai ir kitoks purvas. Dažnai plaunamų durų išvaizda gerokai suprastėja. Po metų naudojimo jos atrodo taip, tarsi namuose buvo atliktas kosmetinis remontas, o duris pakeisti pamiršo.
Geriau, kad durys būtų nudažytos durims skirtais dažais. Toks paviršius bus kokybiškas ir ilgaamžis. Aukštos klasės dažytojai gali parinkti ne tik spalvą, bet ir durų dažų šiurkštumą, atitinkantį sienų dangos šiurkštumą.

Antroji dažna klaida – perkama ir montuojama aliumininė durų stakta be durų varčios.

Kadangi durų staktą reikia montuoti iki galutinės sienų apdailos, pirkėjai skubėdami įsigyja tik staktą, o varčios pirkimą atideda. Tačiau paskui neišeina gražiai užkabinti varčią į staktą.
Montuoti reikia iš karto visą durų bloką, paskui nuimti varčią nuo vyrių ir atlikti sienų apdailą, tuomet varčia grįš į staktą idealiai.

Paslėpto montavimo durys

Paslėpto montavimo durys

nematomos durys su aliuminio briaunomis

nematomos durys su aliuminio briaunomis

Mes norime pagerinti jūsų gyvenimą.